Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

středa 10. června 2015

Brambory zapečené s uzeným tofu

Když jsem přestala jíst uzeniny, přepadla mě občas chuť na něco klasického. Třeba "franouzské brambory". Tak jsem se je  naučila dělat trošku jinak. Množství surovin je orientační, přizpůsobuji ho počtu strávníků.
Na zapečené brambory potřebujeme:

Brambory vařené ve slupce (půl až 1 kg)
Uzené tofu (půl až jedno celé)
Vajíčka ( 2 až 4 ks)
Cibuli (2 až 4 ks)
2 lžíce oleje
Sůl, pepř a zelenou petrželku podle chuti.

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji.
Do zapékací misky vrstvíme střídavě cibuli - brambory - cibuli a nahoru opět brambory.
Tofu rozmixujeme s vajíčky, přidáme nasekanou petrželku a polejeme s tím brambory. Pečeme v troubě na 180 stupňů, dokud vajíčka neztuhnou.




Žádné komentáře:

Okomentovat