Každý zná čočku na kyselo. Ocet do jídla moc nepřidávám, tak dávám přednost téhle úpravě čočky. Dá se jíst teplá, ale když náhodou zbyde, poslouží dobře i jako pomazánka na chleba :-)
Připravíme si:
půl balíčku běžné čočky
2 - 4 cibule (podle velikosti)
1 vrchovatou lžičku kari koření
1 malý rajský protlak
3 lžíce oleje
1 lžička třtinového cukru
sůl
A už můžeme začít.
Čočku si předem namočím - stačí tak dvě hodiny. Vodu z namáčení sliju a čočku ještě pořádně propláchnu.
V kastrolu nechám zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, potom jí zasypu kari kořením a chvilku míchám - jen tak dlouho, až se barva kari rozpustí v oleji a začne to pěkně vonět. Vyklopím do toho rajský protlak, párkrát promíchnu, přidám lžičku cukru, čočku a zaliju vodou kousek nad čočku.
Pod pokličkou vařím 30 minut. Nakonec osolím a už si pochutnávám.
S chlebem, nebo s rýží. Prostě s nějakou obilovinou, která luštěniny výborně doplňuje.
Žádné komentáře:
Okomentovat