Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 18. června 2015

Čočka na červeno

Každý zná čočku na kyselo. Ocet do jídla moc nepřidávám, tak dávám přednost téhle úpravě čočky. Dá se jíst teplá, ale když náhodou zbyde, poslouží dobře i jako pomazánka na chleba :-)

Připravíme si:

půl balíčku běžné čočky
2 - 4 cibule (podle velikosti)
1 vrchovatou lžičku kari koření
1 malý rajský protlak
3 lžíce oleje
1 lžička třtinového cukru
sůl

A už můžeme začít.
Čočku si předem namočím - stačí tak dvě hodiny. Vodu z namáčení sliju a čočku ještě pořádně propláchnu.
V kastrolu nechám zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, potom jí zasypu kari kořením a chvilku míchám - jen tak dlouho, až se barva kari rozpustí v oleji a začne to pěkně vonět. Vyklopím do toho rajský protlak, párkrát promíchnu, přidám lžičku cukru, čočku a zaliju vodou kousek nad čočku.
Pod pokličkou vařím 30 minut. Nakonec osolím a už si pochutnávám.
S chlebem, nebo s rýží. Prostě s nějakou obilovinou, která luštěniny výborně doplňuje.


Žádné komentáře:

Okomentovat