Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 19. června 2015

Čočkovo-jáhlový prejt

Čočkovo-jáhlový prejt


200 g čočky
200 g jáhel
50 g přepuštěného másla
50 g normálního másla
3 velké cibule
česnek
mletý pepř, mletý kmín, 5 kuliček nového koření, muškátový květ, mletý zázvor, majoránka
sůl

Čočku jsem propláchla a přes noc namočila. Druhý den jsem jí dala vařit s 5 kuličkami nového koření. Po 15 minutách nové koření vylovila a k čočce dala vařit 2x spařené jáhly. Mezitím jsem si nadrobno nakrájela cibuli a osmažila ji na přepuštěném másle.

Když byla voda skoro vyvařená, přidala jsem prolisovaný česnek, cibuli a všechno koření a dala na vymazaném pekáčku péct na 30 minut při 180 °C.

Tentokrát byl prejt s mrkvovo-zelným salátem. Ale jako příloha mohou být i brambory, kaše...co kdo má rád.


Žádné komentáře:

Okomentovat