Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 21. června 2015

Jablečné muffiny bez cukru

Tak nám dneska začíná léto a je opravdu nejvyšší čas zlikvidovat zimní zásoby :-) Ve sklepě se v bedýnce krčí pár posledních jablek. Žádná sláva to už není, slupka scvrklá, konzistence pěnová. Myslím, že v konkurenci čerstvých jahod, višní a třešní už ke snídani neobstojí. Ale jako surovina na výrobu muffínek jsou tyhle scvrklotinky nepřekonatelné. Proč? No protože se před přípravou nemusí loupat :-) Prostě se rozříznou, vykrojí se jádřinec a rozříznutou stranou se připlácnou ke struhadlu a nastrouhají. Oloupou se samy, prostě slupka zůstane v ruce. U čerstvých to tak nefunguje. Ale čerstvá jablíčka je zase lepší schroupat jen tak...

Na 15 kousků muffin si připravíme:

400 g jablek
200 g rozinek
1 hrnek ovesných vloček
2 vejce
1 lžíce karobu
1 lžička skořice
čtvrt lžičky mletého hřebíčku
1 lžička prášku do pečiva

Jablka jsem nastrouhala nahrubo. Dala do mísy, přidala karob, skořici, hřebíček a polovinu propláchnutých rozinek.
Ručním mixérem rozmixovala ovesné vločky (nemusí být úplně na mouku), smíchala s práškem do pečiva a přidala k jablkům.
Mixérem potom ještě zpracovala vajíčka s druhou polovinou rozinek a vše smíchala dohromady.
Potom už jsem lžící naplnila formičky na muffiny a pekla v troupě při 180 stupních cca 30 - 40 minut. Je to s nimi jak s perníkem. Když už jsou hotové, začnou vonět a lákat nás k troubě :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat