Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 14. června 2015

Jáhly se zeleninou

Na zahrádce je plno salátu. Přemýšlím, jak ho zařadit do jídelníčku co nejčastěji. A tak jsem k němu tentokrát přidala jáhly se zeleninou. Kromě zmíněného salátu ještě potřebujeme:
1 hrnek jáhel
1 balíček mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
3 cibule
3 lžíce oleje
sůl
Jáhly nasypu do cedníku, propláchnu studenou vodou a dvakrát spařím vodou vařící (cedník dám do misky, zaleju vroucí vodou, promíchám, vodu vyleju a ještě jednou opakuju). Potom je zaleju studenou vodou, osolím a vařím pod pokličkou na mírném ohni 10 minut. Pokud se všechna voda nevstřebá, tak jí scedím.

Nebo je prostě uvařím jako rýži - viz zde: http://ceskyflexitarian.blogspot.com/2015/07/ryze-se-zeleninou-stokrat-jinak.html - jen je vařím od bodu varu jen 4 minuty.

Mezitím, než se uvaří jáhly si připravím zeleninu. Do kastrůlku dám tak centimetr vody, osolím, nasypu balíček zeleninové směsi a nechám asi tak dvě minuty vařit - jen aby se zelenina prohřála.
Cibuli nakrájím na kostičky a osmažím na oleji.
No a nakonec to všechno jen smíchám dohromady a prochladlé navrstvím na listy salátu a ozdobím třeba rajčetem.











Žádné komentáře:

Okomentovat