Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 18. června 2015

Klíčená pohanka s mákem

Nejraději snídám ovoce. Ale když zrovna není po ruce...Jahody jsem si včera vysbírala na výrobu marmelády a jablka jsou ve sklepě střežená pavoučí stráží. A protože arachnofóbie je silnější a každý centimetrový pavouk v mých očích je půlmetrová bestie, která nemá za cíl nic jiného, než mě sežrat, zvítězila dnes k snídani naklíčená pohanka :-) Taková variace na nudle s mákem na bezlepkový způsob. Vlastně i vegani a ti, co se stravují zRAWě, si přijdou na své.

Na tuhle snídani jsem si připravila:

naklíčenou pohanku (pro neznalé - klíčení pohanky najdete v sekci "Jak na to...")
mák
datle (dají se použít i rozinky, případně jakýkoliv sirup - datlový, agávový, javorový, nebo i med

Naklíčenou pohanku jsem si dala na talíř, mák rozmixovala v mixéru, nasypala na pohanku a následně v mixéru ještě rozmixovala hrstku chvíli předem namočených datlí (i s vodou, ve které se namáčely).

Zdravá mňamka, která zasytí...



Žádné komentáře:

Okomentovat