Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

středa 17. června 2015

Lněné housky

Tyhle housky, které tak trošku vypadají jako krtčí hromádky, jsou bezlepkovou alternativou pečiva. Na 9 kusů potřebujeme:

1 hrnek lněných semínek (cca 250 g)
4 vejce
1 lžíce mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
půl lžičky soli
půl lžičky jedlé sody
70 - 80 ml vody (záleží na velikosti vajec)

Lněná semínka dám do mixéru a rozmixuju. V míse smíchám s kořením, solí a sodou. A když už mám vytažený mixér, tam tak dám vajíčka s vodou a rozmixuju dohromady. Přidám do mísy, promíchám a nechám tak tři minuty odstát, aby to malinko zhoustlo. Potom udělám na pečící fólii na plechu lžící 9 hromádek. Trošku se roztečou, ale při pečení nabudou a ztuhnou.
Dám do předehřáté trouby a peču při 150 stupních 30 minut (na horkovzduch).
_________________________________________________________________________________
Poznámka pod čarou:
Nyní už lněné housky dělám ze zlatého lněného semínka a na plechu je tvaruji naběračkou na zmrzlinu - v tom případě je z dávky 10 kousků:

Žádné komentáře:

Okomentovat