Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

středa 15. července 2015

Hranolky z cukety

Už několik dní se snažím vytvořit z cukety hranolky. Moje představa byla, že budou nesmažené a přesto křupavé...
Nejdřív jsem je zkusila péct na pečícím papíru v troubě. Okořenila, lehce potřela olejem...Byla z toho výborná cuketová kaše.
Další pokus byl povařit cukety v páře. Byla z toho výborná cuketová kaše, na rozdíl od té první byla hotová rychleji :-)
Do třetice jsem je zkusila spařit vařící vodou a marinovat v sojové omáčce Tamari a koření. Tentokrát z toho nebyla kaše, dokonce měly krásnou barvu, byly i křupavé...ale pro změnu z nich pořád tekla voda.

Nakonec jsem syrovou cuketu jen nakrájela na hranolky, promíchala s kurkumou, černým pepřem, mletým kmínem, česnekem, přidala lžičku oleje, znovu promíchala a nechala odležet. Můžeme použít i jakoukoliv jinou směs koření, ale pozor, BEZ SOLI! Solíme až těsně před podáváním, jinak bude cuketa "brečet" :-)

Tohle byl třetí pokus:

 A tohle ten konečný, syrový. Myslím, že u toho v létě zůstanu :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat