Rýži vařím v tlakovém hrnci. V parním se vařila dlouho, na kamnech se musela hlídat, aby se nepřipálila, ve vodě utíkala...A tak jsem si vymyslela tenhle zlepšovák:
Do tlakového hrnce naleju vodu a vložím pařák na knedlíky. Vody dám jen tolik, aby nepřesahovala nad pařák:
Rýži propláchnu vodou a vložím do nerezové misky, která se vejde na pařáček. Přidám vodu - asi centimetr nad rýži a osolím.
Tlakový hrnec zavřu a od té doby, co začne syčet, vařím pět až osm minut (podle druhu rýže). Potom vypnu a počkám, až se hrnec odtlakuje...trvá to asi deset minut. Poté je rýže připravená k servírování.
Rýži nevařím jen samotnou, ale dávám jí různé barvy. Tady jsem při vaření přidala k rýži kurkumu:
(Posypané osmaženým uzeným tofu, obložené syrovými rajčaty a zelenou petrželkou)
Tady byla pro změnu k rýži přidaná při vaření najemno nastrouhaná červená řepa (kousek velký asi jako vejce)
(Posypané strouhaný sýrem a obložené chvilku podušenými hráškovými lusky. Květ měsíčku jím bez zeleného zákrovu :-) )
No a takhle to dopadne, když se rýže povaří místo vody v mléce a smíchá s nakrájenými rajčaty, nasekanou zelenou petrželkou, máslem, solí a pepřem:
Žádné komentáře:
Okomentovat