Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 3. července 2015

Salát z červené řepy

Tenhle salát z červené řepy dělám většinou jako přílohu ke karbanátkům. Karbanátky peču v troubě a tak toho rovnou využívám a upeču s nimi i červenou řepu. Jen jí zbavím listů, omyju, zabalím pevně do alobalu a strčím do trouby. Ale když zrovna nepeču, uvařím jí ve vodě. Jak dlouho, to záleží na velikosti řepy, vařím i peču jen dopoloměkka. Čím křupavější zůstane, tím lépe.

Takže na salát potřebujeme:
červenou řepu
křen (když mám dávám syrový, ale dá se použít i Krenex a pod.)
majolku (může být kupovaná, doma dělaná...prostě ta, kterou jsme zvyklí používat)
sůl, pepř

Upečenou nebo uvařenou řepu nechám vychladnout, nahrubo nastrouhám, přidám nastrouhaný křen, sůl, pepř a majolku. Množství všeho podle chuti :-)

V zimě k červené řepě přidávám kysané zelí - poměr tak půl napůl:



Žádné komentáře:

Okomentovat