Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 16. srpna 2015

Broskvová rawmeláda

Ano, název je trošku zvláštní. Ale ovocná pomazánka nebo syrová marmeláda mi taky nepřišlo nejpříhodnější. Prostě jsem dneska chtěla namazat na lívance marmeládu, ale ve špajzce jsou jen ty s cukrem. Tak jsem přemýšlela, čím zdravějším je nahradit. Můj zrak padl na přezrálé broskve...a tak byly lívance s broskvovou rawmeládou. Má jedinou nevýhodu. Je potřeba ji do druhého dne spotřebovat. Ale zase je plná vitamínů, je bez cukru, výroba je také rychlá...

Stačí rozmixovat
2 zralé broskve
2 lžíce rozinek
2 lžíce chia semínek
1 lžičku citronové šťávy¨

Z tohoto množství vznikne cca 200 g pochoutky, kterou můžeme hned namazat na lívance, na palačinky...


Žádné komentáře:

Okomentovat