150 g světlé pohanky
hrnek mléka
1 - 2 cibule (podle velikosti)
4 vejce
2 lžíce přepuštěného másla
pepř, sůl
Pohanku jsem nasucho rozmixovala v mixéru na krupici a na hodinu namočila do mléka. Potom jsem do směsi přimíchala vejce, sůl a pepř.
Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem jsem zpěnila na přepuštěném másle cibuli a těstíčko na ní vylila.
Za občasného promíchání jsem smažila. Nejprve vznikne kaše, později se začne trhat, přichytávat, vysychat...a když se drobí, je šmorn hotový.
___________________________________________________________________________________
Poznámka pod čarou pro ty, kteří nemohou mléko:
Pohanku si namočíme přes noc ve vodě, scedíme, přidáme půl hrnku vody a rozmixujeme spolu s vejci. Jinak postupujeme stejně, jak je uvedeno výše.
Žádné komentáře:
Okomentovat