Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 25. srpna 2015

Rajčaťáky

Placky z brambor jsou bramboráky. Z cuket cukeťáky...a tak jsem ty z rajčat nazvala rajčaťáky. Rajčata se na keříčcích nejdřive tvářila, jako že se jim nechce moc červenat, pak sem tam jedno dozrálo...a teď šílí a zrají o sto šest. Takže po sérii receptů z cuket asi přijde na řadu série rajčatová. Dnes jsem vyzkoušela rajčatové placičky. Prošla jsem se mezi keříčky a otrhala popraskané plody, protože pro můj záměr nebyl jejich vzhled až tak důležitý...Pokud chcete rajčaťáky vyzkoušet, budete potřebovat:

500 g rajčat
250 g ovesných vloček
2 vejce
hrst čerstvé bazalky
půl hlavičky česneku
majoránka a sůl podle chuti
lžíce oleje na pomazání pánve

Nejdřív jsem si rozmixovala ovesné vločky a přendala je do mixéru. Rajčata jsem zbavila "bubáků" a vadných částí a také rozmixovala. Původně jsem jich chtěla nechat část jen rozmačkanou, ale při představě srolovaných slupek v placičkách jsem je rozmixovala všechna. Možná příště část oloupu a rozmačkám.
Z rajčat, vloček, vajec a koření jsem umíchala těsto a smažila na pomazané pánvi. Oleje jsem dala jen lžíci, když se pánev rozpálila, tak jsem už pekla jen tak nasucho.

1 komentář:

  1. V mražáku ještě čekala krabička rozmixovaných rajčat z loňské bohaté sklizně.A rajčaťáky jsou na světě.Část jsem dělala na pánvičce a větší část jsem dala na plech na pečící papír,pomazaný lehce olejem a bylo to bez práce...Jsou dobré teplé i studené,díky za nápad.JanaD.

    OdpovědětVymazat