Škrabku na brambory má doma téměř každý. A za pomocí té to zvládnou všichni. Podrobný návod je v sekci "Jak na to (Jak porcovat cuketu).
Ale hlavně je to recept pro ty, kteří jako malí také milovali špagety s kečupem. Nyní si můžete vyzkoušet zdravější verzi.
Kromě půlky velké cukety budeme na tohle jídlo potřebovat ještě (na 2 porce):
4 rajčata
1 cibuli
2 stroužky česneku
pár lístků bazalky
sůl
vegetariáni ještě 100 g tvrdého sýra minimálně se 40 % tuku v sušině a 1 lžíci přepuštěného másla
vegani místo toho půlku uzeného tofu, 1 lžíci oleje a hrst dýňových semínek
Cibuli jsem nakrájela na drobno a dala zpěnit na lžíci tuku. Zatímco se smažila, rozmixovala jsem v mixéru 4 rajčata. Přidala je na pánev, osolila a promíchala. V tu chvíli se pánev proměnila v právě probuzenou sopku. Takže pozor na to :-) Připravte si k ruce pokličku a pánev hned přikryjte pokličkou tak, aby mohla pára unikat a omáčka houstnout, ale aby nám rajčata neprskala po celé kuchyni.
Cibuli jsem nakrájela na drobno a dala zpěnit na lžíci tuku. Zatímco se smažila, rozmixovala jsem v mixéru 4 rajčata. Přidala je na pánev, osolila a promíchala. V tu chvíli se pánev proměnila v právě probuzenou sopku. Takže pozor na to :-) Připravte si k ruce pokličku a pánev hned přikryjte pokličkou tak, aby mohla pára unikat a omáčka houstnout, ale aby nám rajčata neprskala po celé kuchyni.
- Zatímco rajčata v pánvi prskala, oloupala jsem a vydlabala cuketu. Vydlabaný střed jsem také rozmixovala a přidala spolu s nasekanou bazalkou na pánev. Nechala jsem směs svému osudu a zatím škrabkou na brambory tvořila z tvrdší části cukety široké nudle.
- Sýr jsem mezi tím nastrouhala na hrubo (v případě použití tofu ho vždy ještě nastrouhané narychlo na sucho osmažím, je pak chutnější).
- Hned, jak omáčka zhousta, přidala jsem tam cuketové nudle a jen prohřála.
- Nebo uzeným tofu a dýňovými semínky (veganská verze):
Žádné komentáře:
Okomentovat