Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 2. srpna 2015

Zavařování okurek po sklenicích

Začínají plodit okurky. Už několik desítek let používám svůj způsob zavařování bez vaření nálevu. Má to své výhody. Pokud okurky dorůstají postupně, není potřeba uchovávat po celou dobu někde hrnec s nálevem, nebo čekat, až bude hromada okurek na zavaření dostatečně velká. Je možné zavařovat každý den třeba jednu, dvě sklenice.

Postup je jednoduchý. Do klasické okurkové sklenice narovnám okurky. Vložím také pár koleček mrkve, křenu (prý jsou pak okurky pevnější), snítku kopru a kolečko cibule.

A do každé sklenice potom přidám:
5 lžic octa
5 rovných lžiček cukru
1 rovnou lžičku soli
4 kuličky pepře
1 kuličku nového koření
kousek bobkového listu
1/2 lžičky hořčičného semínka
5 zrnek koriandru

Doliju vodou, zavíčkuju a steriluju 20 minut od doby, kdy se začne voda vařit.


Žádné komentáře:

Okomentovat