Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pondělí 28. září 2015

Jáhlová bábovka podruhé

Recept na jáhlovou bábovku už jsem tu jednou měla. Tentokrát jsem vyzkoušela malou změnu, abych docílila konzistence nikoli ztuhlého jahelníku, ale normálního pečiva. Jak se mi to povedlo, můžete posoudit sami. Pokud chcete tuto jednoduchou bábovku vyzkoušet, potřebujete na to:

300 g jáhel
100 g rozinek
4 vejce
3 větší, nebo 4 menší banány (plus mínus 375 - 400 g)
1 škrobový prášek do pečiva
1 lžička skořice

Z jáhel jsem si nejdříve připravila mouku. Promíchala jsem jí s práškem do pečiva. Pokud jste mouku ještě doma nedělali, návod najdete zde: http://ceskyflexitarian.blogspot.cz/2015/09/jahlova-mouka.html
V mixéru jsem poté  rozmixovala propláchnuté rozinky s vejci, banány nastrouhala nahrubo a všechny přísady smíchala v míse. Nalila do formy na bábovku a pekla v troubě při 180 stupních celsia 45 minut.




3 komentáře:

  1. Ta vypadá skvěle! Určitě vyzkouším, děkuji za recept :-)

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  2. nechápu proč teda cukr nenahradíte medem?

    OdpovědětVymazat
  3. Protože hydroxymethylfurfural vznikající v medu při jeho tepelné úpravě není také nic zdravého :-)

    OdpovědětVymazat