Vždycky mi chutnal smažený sýr. Když jsem musela přestat jíst pšenici, zkoušela jsem, jak ho obalit bez mouky a bez strouhanky. Žádná varianta mě nezaujala...tak ho smažím bez obalu. Dříve jsem smažila na teflonové pánvi na oleji jako placičky. Také to šlo, jen se to muselo hlídat, tvarovat...a teď jsem vyzkoušela smažení v sendvičovači nasucho. A jde to :-) Sýr nikam nevyteče, forma ho udrží, nepřipálí se...a chutná. Chcete-li to také vyzkoušet, připravte si na 4 trojúhelníčky "smažáku":
100 g tvrdého sýra (osobně nepoužívám třicetiprocentní eidam, který mi po osmažení nechutná, ale sýr minimálně o tučnosti 45 %)
1 vejce
Toť vše. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s vejcem a dáme na 10 minut péct do sendvičovače. Můžeme podávat s čím máme rádi, já jsem si ho tentokrát dala s mrkví povařenou v páře, omaštěnou máslem a posypanou zelenou petrželkou.
Zajímavý recept :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
Mně nikdy nešel sýr ze sendvičovače dostat, a to tam vždy vytekla jen trocha... Raději zkoušet nebudu, ale zajímavý nápad :-)
OdpovědětVymazatMám sendvičovač s výměnnými "plackami", takže není problém je vyndat a umýt ve dřezu...ale sýr mi jde v téhle podobě vyndavat normálně, stačí ho nechat trošku zchladnout :-)
VymazatMoc jsem tomu nedávala,ale za mě super.Jestě jsem přidala do směsi trochu pažitky.
OdpovědětVymazatAndrea. Kupodivu se mi to v tom sendvičovači povedlo za těch 10 min. Prima. Díky.
OdpovědětVymazat