Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 11. října 2015

Arašídové máslo

Dlouho jsem chtěla vyzkoušet domácí arašídové máslo, ale pořád jsem četla, jak je k tomu zapotřebí výkonný mixér za desetitisíce...moje stařičká ETA sice nic neříkala, ale netvářila se, že by se jí do toho chtělo...tak jsem vyzkoušela nádobku od mixéru ručního. A ejhle...zvládl to a ani neprotestoval :-) Stačilo ze sáčku vysypat solené pražené arašídy...na cedníku z nich oklepat sůl...vhodit je do nádobky...a s napětím čekat, co se bude dít. Nejdřív se arašídy rozsekaly na kousky, potom začaly od krajů do středu opadávat...po chvilince začaly pouštět tuk...a za chvilku už bylo máslo hotové :-) Zítra bude k snídani namazané na kukuřičných vaflích:

2 komentáře:

  1. Tak toto jsem teda ještě nikdy nezkoušela. Arašídové máslo podle mě patří mezi nejlepší ořechová másla, ale nikdy mě vlastně nenapadlo si ho vyrobit doma. Ještě mi hrozně chutná kešu máslo, ale to je teda bohužel dost drahé, tak si ho dopřávám jen občas. Vím, že existuje třeba i mandlové, ale to jsem ještě nikdy neměla.

    OdpovědětVymazat