Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 21. listopadu 2015

Foto inspirace

Dneska bych chtěla přidat jen pár fotek pro inspiraci. Recepty chybí. Nejsou prostě potřeba. Většinou se jedná jen o uvařenou či syrovou zeleninu, o všeobecně známé pokrmy...takže stručný popis u každé fotky určitě postačí. Jde vlastně o to, představit jídla beze jména :-) Pro inspiraci, jak sestavit oběd, večeři i bez dlouhého vaření. První fotka je ta, kterou mám v záhlaví blogu.
Ano, jsou to obyčejná míchaná vajíčka. Jen trošku obložená syrovou zeleninou. Salátem, ředkvičkami, posypaná kvítky popence....

Ani na další jídlo není potřeba žádný složitý recept. Prostě obyčejná bramborová kaše, jen do brambor jsem při vaření přidala kousek dýně hokaido. K tomu volská oka vařená v páře a červená řepa nakrájená na jemné plátky a na několik hodin naložená do sojové omáčky Tamari. 

A vaječnou omeletu také každý určitě zvládne. Když se k ní přidá troška zeleniny, snídaně hned vypadá lépe

Recept na smažený sýr bez obalu jsem už do receptů dávala. Když se obloží v páře povařenou mrkví a hráškem a přidají se k tomu brambory vařené ve slupce, ohřáté na přepuštěném másle a hojně přitom zasypané mletým kmínem, také nám vznikne rychlý oběd či večeře

Nebo jednoduchá inspirace na podzimní svačinu či snídani. Jablka nastrouhaná nahrubo, na to nakrájené švestky a hojně zasypané mletým mákem

A takováhle dobrota vznikne, když se na přepuštěné máslo na chvilku hodí cibule, dýně hokaido  nakrájená na široké nudle a paprika. Posypané gomasiem:

Na přepuštěném másle narychlo osmahnutý kadeřávek, cibule a mrkev. Zalité kysanou smetanou a navrchu hermelín, také na chvilku osmahnutý na másle: 

Nevíte, co zrovna přidat jako přílohu k luštěninovým karbanátkům? Přece narychlo osmahnutou - nebo spíš jen prohřátou zeleninu na přepuštěném másle - tady například papriku, cibuli a mrkev:


A když se nám při podzimní sklizni krčí ve skleníků nedozrálé máslové dýně? Potom je stačí omýt, nakrájet, chvilku osmahnout na přepuštěném másle s cibulí, přidat nakrájené rajče, navrch posypat pažitkou a přidat vajíčko a máte výbornou snídani:


A tady jsou jen obyčejná míchaná vajíčka s hromadou zeleniny. S cibulí, rajčaty a mladými cuketami: 

Žádné komentáře:

Okomentovat