Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 26. ledna 2016

Celerovo-ořechový dip k zelenině

Hledala jsem nějakou zdravější náhradu za majonézu. A tak vznikl tento dip. Stačí nám na něj:

60 g přes noc namočených vlašských ořechů
120 g syrového celeru
šťáva z půlky citronu
sůl

Ořechy scedíme a společně s citronovou šťávou a solí rozmixujeme. Během mixování přiléváme po troškách vodu, aby vznikla hmota hustoty majonézy. Tady jsem podávala s mrkví připravenou "na zádíčka" :

2 komentáře:

  1. dip je vynikající, na mě terochu moc kyselý, takže příště dám méně citronu a více vody...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za reakci :-) Je pravda, že každý má trošku jiné chutě a také z každého citronu vymačkáme jiné množství šťávy. Když jsem dip dělala naposled, tak jsem použila dokonce šťávu z celého :-) Tak teď už další, kdo ho budou zkoušet ví, že "štávy podle chuti" :-)

      Vymazat