Vyrobit majonézu bylo snadné. Do mixéru jsem vhodila
250 g vařené dýně hokaido (příště uvařím v páře jen do poloměkka)
100 ml oleje
šťávu z 1 citronu
2 lžičky kořenící směsi do majonézy - recept zde: http://ceskyflexitarian.blogspot.com/2016/02/korenici-smes-do-majonezy.html Ale pokud koření doma nemáme, postačí prostě jen pepř :-)
a trošku soli
Vše jsem mixovala tak dlouho, dokud nevznikla hladká hmota:
A pak už jen stačilo smíchat s ostatními surovinami a bramborový salát byl na světě. Přesný recept na něj zde neuvádím, každý do běžného bramborového salátu dává to, co je zvyklý. Takže jen orientačně: tentokrát to byly vařené brambory, vařená mrkev, vařený hrášek, syrová cibule a syrový nastrouhaný celer. A samozřejmě dýňová majonéza:
Žádné komentáře:
Okomentovat