Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 23. února 2016

Omeleta z dýně hokaidó

Jak jsem už psala, povedlo se mi rozvařit dýni. I dvě minuty v tlakáči byly prostě moc. Z části byla majonéza a zbytek jsem dala do omelety. Byla díky dýni krásně nadýchaná, barevná...a hlavně sytá.
Potřebovala jsem:

kus uvařené dýně hokaidó (150 - 200 g)
3 vejce
50 g tvrdého sýra
hrnek mraženého hrášku
1 lžíce přepuštěného másla
sůl a pepř

Dýni jsem rozmixovala s vejcem, solí a pepřem. Smíchala ještě s nastrouhaným sýrem.
Na pánvi jsem rozpálila přepuštěné máslo a směs na něj vylila. Posypala jsem mraženým hráškem, přikryla poklicí a na mírně hřející plotýnce nechala na sporáku svému osudu 10 minut. A bylo hotovo:

2 komentáře: