Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 16. února 2016

Pečená dýňová směs

Nevím, jak je tu s kupovanými dýněmi, ale ty doma uskladněné od podzimu jsou každým dnem sladší. Samostatně upečené hokaidó už je sladké až moc, tak jsem tentokrát tu chuť trošku vyladila kysaným zelím. Výsledkem je lehce pikantní směs s vůní uzeného.

Na jeden pekáček je potřeba:
dýně hokaidó
půl kila cibule
půl kila kysaného zelí
kostka uzeného tofu
olej na osmažení cibule
mletý kmín
sladká paprika
chilli koření
nové koření
bobkový list
sůl

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a v pekáčku na oleji osmažíme. Přidáme sladkou papriku, špetku chilli koření, mletý kmín a po chvilce odstavíme ze sporáku.
Dýni omyjeme, vydlabeme vnitřek a neoloupanou nakrájíme na větší kostky. Přidáme do pekáčku spolu s kysaným zelím, rozemletým novým kořením a dvěma bobkovými listy.
Přikryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů 30 minut.
Tofu rozmixujeme ve vodě do hladka, přilejeme do pekáčku, osolíme, teplotu snížíme na 180 stupňů a za dalších třicet minut můžeme servírovat.


Žádné komentáře:

Okomentovat