Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 2. února 2016

Restované žampiony

Tuhle přílohu mám teď v zimě moc ráda. Hodí se třeba k rýži, k dušené zelenině. A hlavně jsou restované žampiony rychle hotové.
Stačí je omýt, nakrájet a hodit na pánev na cibuli zpěněnou na přepuštěném másle. Zprudka chvilku osmažit, potom zakápnout bílým vínem, nechat ho vyvařit, zakápnout ještě jednout tak, aby žampiony byly vláčné a nechat znovu zprudka převařit. Nakonec osolit a posypat sekanou zelenou petrželkou.

A pokud se nám poštěstí koupit žampiony portobello, tak je stačí pouze okmínovat, osolit a orestovat na másle do změknutí. Můžeme je také podlít bílým vínem nebo vodou a chvilku dodusit:

Žádné komentáře:

Okomentovat