Ale potom mi bleskl hlavou nápad. Nedávno jsem dělala rychlou banánovou roládu a když jsem jí potom krájela, při zarovnávání kraje vznikla taková docela pěkná špageta :-) Tak jsem začala improvizovat. Hodně improvizovat, protože doma jsem neměla ani žádnou bezlepkovou mouku. Ale pohanku - tu světlou - samozřejmě ano :-) Takže šup s ní do kávomlýnku. Pořídila jsem si za pár korun takový ten obyčejný tříštivý. Melu v něm kořenící směsi, pohanku jinak mixuji v mixéru - ale vyndavat ho kvůli čtyřem lžícím mouky? Kávomlýnek to zvládl. Dokonce lépe, než mixér.
No...a když už jsem měla
4 lžíce pohankové mouky, přidala jsem k tomu ještě
4 vejce
4 lžíce vody
špetku soli
a všechno metličkou rozmíchala
Vylila na plech vyložený pečící fólií a šoupla do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 5 minut. Prostě jen na chvilku, dokud placka neztuhla. Potom jsem nechala chvilinku vychladnout, abych se nepopálila, placku srolovala a nožem nakrájela. Šlo to výborně, placka je pružná:
Vhodila do misky, šnečci se sami rozmotali a přeměnili se na žížaly :-)
No a dvě porce téměř bezpracných těstovin jsou hotové a připravené přímo k servírování.
Bez vyvalování, bez vaření...opravdu jen promíchat, vylít na plech a za pár minut jsou na talíři. Je na vás, jak je dále použijete, já jsem je tentokrát přimíchala do té na začátku zmiňované zeleninové směsi:
150 g předem namočené pohanky
3 lžíce oleje
10 lžic vody
půl lžičky soli
Namočenou pohanku jsem slila, propláchla čistou vodou a dala do mixéru spolu olejem, vodou a solí.
Počkala, až mixér vyrobil jemné řidší těstíčko. To jsem potom vylila na pečící papír na plech a pekla v předehřáté troubě 10 minut. No a pak už stačí jen nakrájet na nudle, nebo třeba na lasagne:
Receptik uz je ulozeny na vyskusanie super,taketo recepty mam rada.
OdpovědětVymazatBudu ráda, když potom dáte vědět, jak chutnalo :-)
OdpovědětVymazatprávě večeřím, jsou výborné, děkuji za recept !!! udělala jsem z tmavší pohanky ( jiná doma nebyla ), množství nám stačilo na 3 porce, dala jsem na ně Váš ořechovo-celerový dip a kousíčky syrovátkového sýra, k tomu čínské zelí a mňamka :-)
OdpovědětVymazatDěkuji, jsem moc ráda, že chutnalo :-)
Vymazat