Tentokrát jsem si vzala inspiraci od Darji Káňové...její recept na Dry curry ze zelených lusků mě zaujal. Rozhodĺa jsem se ho vyzkoušet, ale protože nemám přístup k lístkům muraji, musela jsem improvizovat. Další zádrhel byl v tom, že hořčičná semínka se mají nechat "vypraskat" na kokosovém oleji...poté, co mi i při druhém pokusu na pánvi zůstalo pár broků černé barvy - a zbytek kuliček byl vyskákaný v okruhu jednoho metru, jsem trošku změnila i postup. Výsledný pokrm tedy asi nebude tak úplně ájurvédský, ale každopádně je výborný :-)
Pokud chcete vyzkoušet také, připravte si:
1 sáček mražených zelených fazolek
1 lžíci kokosového oleje
5 lžic kokosu
lžičku hořčičného semínka
sůl, chilli, kari koření
Zelené fazolky jsem nakrájela na 1 cm dlouhé kousky a dala vařit s chilli kořením a soli do trošky vody - vody jsem dala jen tolik, aby byly fazolky ponořené.
Minutku jsem si nastavila na 15 minut a zatím, co se fazolky pomaličku vařily, rozmixovala jsem najemno kokos. Ten jsem přidala vařit k fazolkám.
Hořčičné semínko jsem rozmělnila v hmoždíři a dala do kastrůlku na rozehřátý kokosový olej, Přisypala jsem kari koření, zamíchala a minutu před dovařením vše přidala k fazolkám. Podávala jsem s jasmínovou rýží:
Žádné komentáře:
Okomentovat