Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 30. dubna 2016

Pikantní sojové plátky

Dnes jsem se zúčastnila prvního letošního grilování. A po dlouhé době si zase pochutnala na grilovaném sojovém "mase". Přes zimu jsem plátky párkrát připravila na pánvi, ale grilované prostě vedou :-)
Nejlépe den předem si připravíme:

8 plátků sojového masa

Na marinádu:
1 rovnou lžičku soli
1/2 lžičky pepře
1 vrchovatou lžičku kari koření
1 lžičku papriky (podle libosti buď sladká, pálivá nebo uzená...nebo prostě mix)
3 stroužky česneku
1 vejce
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky Tamari

Plátky dáme vařit na 20 minut do osolené vody.
Mezitím si připravíme marinádu smícháním všech přísad.
Horké plátky scedíme, vodu co nejvíce vymačkáme a naložíme je do marinády. Nejlépe přes noc, ale v případě časové tísně stačí i dvě hodiny.
V ideálním případě připravujeme venku na grilu. Ale dají se i narychlo osmažit na pánvi, potom je podáváme třeba s rýží:
Podobně se dají připravit i sojové nudličky. Jen jsem vynechala kari koření a vejce a před osmažením poprášila kukuřičným škrobem, aby pěkně křupaly: 
A podávala se zeleninou a rýží: 

Žádné komentáře:

Okomentovat