Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 9. dubna 2016

Salát z naklíčeného hrachu

Přes zimu a na jaře, dokud není nic moc ke sklízení na zahrádce, si doma pěstuji klíčky. Hrachové jsou dobré i za syrova, ale občas je hrách nahořklý a potom ho prostě chvilku povařím. A pak z něj udělám třeba následující salát. Stačí přidat kousek kváskového chleba s máslem a zdravá večeře je na světě :-)
Na salát potřebujeme:

naklíčený hrách (jak snadno klíčit se dozvíte zde: http://ceskyflexitarian.blogspot.com/2015/06/jak-si-doma-vypestovat-klicky.html )
mrkev
lžíci másla
sůl, pepř¨

Naklíčený hrách necháme v trošce vody přejít var, případně několik vteřin povaříme (prostě ochutnáváme, dokud hrách neztratí nahořklou "syrovou" příchuť) Trvá to opravdu chvilku, klíčky musí zůstat křehké.
Hrách slijeme, promícháme se lžící másla a najemno nastrouhanou mrkví. Osolíme, opepříme a můžeme podávat:

Žádné komentáře:

Okomentovat