Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pondělí 11. dubna 2016

Sekaná z červené čočky

Sekanou z různých luštěnin a obilovin dělám často. Vždycky je to sázka do loterie, jak dopadne...bude držet pohromadě, nebo jí budeme jíst jako prejt? :-) Tahle dopadla dobře. Drží pohromadě krásně, dá se krájet i na chleba, smažit... Proto recept posílám dál. Na sekanou je potřeba:

1 hrnek červené čočky
1 hrnek jáhel
4 lžíce rozmixovaného lněného semínka
4 cibule + olej na její osmažení
hrst petrželové nati
4 lžíce sojové omáčky Tamari
česnek, majoránka, pepř, muškátový květ, mletý kmín, nové koření, sůl

Červenou čočku přebereme, propláchneme a uvaříme s rozdrceným novým kořením. Vody dáme trošku nad čočku, po uvaření nesléváme.
Jáhly propláchneme, třikrát spaříme vroucí vodou, scedíme a ihned rozmixujeme (můžeme samozřejmě použít i hotovou jáhlovou mouku).
Rozmixujeme i lněné semínko.
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji do zlatova.
Všechno smícháme dohromady - hmota by měla mít hustotu asi jako bramborová kaše. Okořeníme, dáme do formy a pečeme na 180 stupňů hodinu:
Tentokrát byla s topinamburovým salátem. Ten se připravuje stejně, jako klasický bramborový, jen místo brambor jsou v něm topinambury :-)





Žádné komentáře:

Okomentovat