Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 9. dubna 2016

Vaječná tlačenka

Klasickou vaječnou tlačenku zná asi každý - Moravanka, vejce, salám, želatina....Protože vaječnou tlačenku jsem měla vždycky ráda, přepracovala jsem jí do vegetariánské podoby. Na menší silikonovou formu na biskupský chlebíček jsem použila:

1 balíček mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
6 natvrdo uvařených vajec
250 ml domácí majonézy (samozřejmě může být i kupovaná)
1 balíček agaru (10 g)
sůl, pepř, chilli koření

Mraženou zeleninu vsypeme do 200 ml vroucí osolené vody a chvilku povaříme. Většinou stačí tak 2 - 3 minuty.
Zeleninu scedíme a ve vodě z vaření zeleniny dáme vařit agar. Za stálého míchání chvilku povaříme. V receptech s agarem se většinou píše jen: přivedeme k varu a odstavíme. Nevím, jak ostatní, ale já v málo povařeném agaru cítím zvláštní pachuť, proto ho vařím trošku déle. Pokud zhoustne tak, že nejde ani míchat, klidně zředíme vodou.
Smícháme vejce nakrájená na kostičky, zeleninu, majolku a povařený agar, přidáme pepř, chilli koření a dáme ve formě ztuhnout do ledničky:




Žádné komentáře:

Okomentovat