1 sáček mražené lahůdkové zeleninové směsi
4 větší cibule
půl hrnku žlutého půleného hrachu (půlený a loupaný používám hlavně proto, že je rychle hotový)
sojová omáčka Tamari
olej
kurkuma, kari koření, pepř, sůl
lžička kukuřičného škrobu
Hrách si předem namočíme. Ideální je tak 4 - 6 hodin.
Zeleninu necháme v trošce vroucí vody (stačí tak 1 cm na dně hrnce) asi minutu povařit.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Necháme zpěnit na lžíci oleje. Když začíná zlátnout, přisypeme předem namočený a scezený hrách a ještě chvilku restujeme. Zasypeme kurkumou, pepřem, kari kořením, přidáme sojovou omáčku. Promícháme a přidáme zeleninu i s tou troškou vody, ve které se vařila. Za občasného míchání necháme chvilku vařit - maximálně 5 minut, aby zelenina zůstala křupavá. Přimícháme lžičku kukuřičného škrobu a necháme ještě trošku zahustit.
Podáváme s rýží (v mém případě to byla rýže jasmínová míchaná s rýží natural:
Když dělávám tuhle "čínu" v létě, kdy nepoužívám mraženou zeleninu, stačí přidat k cibuli na pánev nakrájenou cuketu a místo směsi zeleniny chvilku povařit mrkev:
Žádné komentáře:
Okomentovat