Základní postup je stejný. Osmahnete si cibuli, přidáte, co zrovna doma máte, zalijete rozšlehanými ochucenými vejci, přikryjete pokličkou, ztlumíte zdroj tepla na minimum a počkáte deset minut, než vejce ztuhnou. Budu sem přidávat osvědčené kombinace na tuto silnější vydatnější omeletu.
Dnes například byla zeleninová frittata s bylinkami a rýží.
Potřebovalala jsem na ní:
několik cibulí a tuk na osmažení ( v mém případě přepuštěné máslo)
balíček mražené zeleniny (směs květák, brokolice, mrkev, hrášek)
150 g uvařené rýže (zbytek od oběda)
hrnek nakrájených bylinek (nejvíc zelené petržele, potom pár lístečků šalvěje, pár lístků libečku, hrst čerstvé majoránky)
4 - 5 vajec (podle velikosti)
sůl, pepř
Cibuli jsem nakrájela na kostičky, nechala na másle zezlátnout, přidala balíček mražené zeleniny a počkala, až se na pánvi rozmrazí.
Omyté bylinky jsem rozmixovala nahrubo dohromady s rýží a vejci, osolila a opepřila.
Směs jsem nalila na pánev na cibuli se zeleninou, přikryla poklicí a počkala 10 minut, až vejce ztuhnou:
.
Na mrkvovou frittatu používám jako základ na kolečka nakrájenou a na másle osmahnutou mrkev, vajíčka smíchám s rýžovou moukou, okořením podle chuti a hotovou placku hodně posypu zelenou petrželkou:
A tady jsem pro změnu do vajíček místo rýžové mouky vmíchala mouku pohankovou a posypala pažitkou:
Žádné komentáře:
Okomentovat