Natrhala jsem vršky mladých kopřiv, petržel, libeček, šalvěj, z květináče jsem přidala kousek rozmarýnu -.dohromady asi hrnek zelených bylinek.
Dále jsem potřebovala:
6 lžic oleje
6 cibulí
2 hrnky ovesných vloček
1 hrnek smetanového jogurtu
1 rovnou lžičku jedlé sody
1 rovnou lžičku drceného barevného pepře
sůl
Plech jsem vyložila pečícím papírem a nalila na něj olej.
Cibuli nakrájela na kolečka a vyložila jimi plech:
Dala jsem na patnáct minut do trouby předehřáté na 200 stupňů a mezitím si připravila těsto:
Ovesné vločky rozmixovala na mouku. Nasypala jsem je do mísy, přidala pepř, sůl a jedlou sodu. Do mixéru jsem nasypala omyté bylinky a jogurt a mixovala - tentokrát jen pár vteřin - jen tolik, aby bylinky byly na viditelné kousky. Přidala jsem do mísy a vše promíchala.
Po 15 minutách jsem vyndala cibuli z trouby, těsto na ní rozetřela a vrátila vše zpět do trouby na dalších 20 minut.
Když byl koláč upečený, obrátila jsem ho na druhý plech a opatrně sundala pečící papír:
To vypadá moc dobře. Znám klasické kynuté cibulové koláčky, ale takto mě to zkusit vážně nenapadlo.
OdpovědětVymazat