Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 21. června 2016

Ředkvičkovo-cuketové ragú

Ano, vím, zeleninové ragú je téměř protimluv. Ale opravdu nevím, jak tuhle zeleninovou směs nazvat správně...kousky zeleniny, hustá omáčka...Teda, na pohled asi nic moc, ale pokud milujete zeleninové směsi, rozhodně doporučuji vyzkoušet.
Právě končí sezóna ředkviček, začínají dorůstat první cukety...a tak je nejvyšší čas je spojit dohromady a stvořit si rychlé jídlo.
Budeme na něj potřebovat:

ředkvičky
mladou cuketu
pár cibulí
50 g sojové mouky
půl hrnku vody
lžíci sojové omáčky (Tamari)
lžíci mletého kmínu
4 lžíce oleje
česnek
pepř, sůl

Nejdříve si rozmícháme sojovou mouku ve vodě a dáme zvolna vařit. Prostě tak 15 minut necháme na sporáku na mírném zdroji tepla svému osudu.
Mezitím si na oleji osmažíme cibuli, ke které postupně přidáváme nakrájené ředkvičky, vrchovatou lžíci kmínu, sůl a pepř. Nakonec přidáme nakrájenou cuketu a vše za občasného míchání necháme tak dlouho pražit, až začne i cuketa zlátnout. 
Potom přidáme lžíci kvalitní sojové omáčky, uvařenou řídkou kaši ze sojové mouky a česnek a už jen necháme přejít var.
Podávala jsem jako rychlou večeři s žitným kváskovým chlebem (tentokrát v něm byly přidané ovesné vločky):

Žádné komentáře:

Okomentovat