Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 24. července 2016

Medové řezy

Připravovala jsem na oslavu medové řezy. Zkušební "vzorek" mi připadal trošku sušší, tak jsem použila na pomazání domácí marmeládu. Pokud někdo cukr vynechává důsledně, může použít rozmixované ovoce s medem.

Korpus:
2 hrnky ovesných vloček
1 velký kelímek bílého smetanového jogurtu
100 g medu
1 lžička jedlé sody

Náplň:
1 sáček bezlepkového vanilkového pudingu
hrnek mléka
150 g másla
150 g medu

hrst lískových oříšků
4 lžíce kyselejší domácí marmelády (višňová nebo rybízová)

Nejdříve si připravíme korpus. Ovesné vločky rozmixujeme, při mixování k nim přidáme lžičku jedlé sody.
Med rozmícháme s jogurtem a přidáme k ovesným vločkám. Rozetřeme na vymazaný pečící papír a pečeme 20 - 30 minut při 180 stupních. 
Z mléka a pudingového prášku uvaříme hustou kaši a necháme jí vychladnout.
Změklé máslo smícháme s medem, elektrickým šlehačem vmícháme po částech prochladlý puding.

Hotový korpus rozkrojíme na 3 díly, každý díl pomažeme nejdříve marmeládou a potom krémem.
Zbytkem krému pomažeme řezy i zvenku, posypeme namletými lískovými oříšky a ozdobíme ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat