Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

středa 28. září 2016

Pečené polštářky z červené čočky a mrkve

Občas jsem narazila na recepty na různé gnocchi se špenátem. Jenže ve všech receptech byla většinou pšeničná mouka. Tak jsem zkoušela, jak něco podobného jednoduše vytvořit. Nakonec z toho byly pečené polštářky. Na jejich výrobu je potřeba:

150 g červené čočky
250 g mrkve
150 g ovesných vloček
2 lžíce oleje
sůl

No a špenát si připravíme, jak jsem zvyklí. Já jsem použila:

1 balíček mraženého špenátu
3 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
sůl a pepř

Nejdříve si dáme vařit červenou čočku. Stačí 10 minut. Mezitím si rozmixujeme ovesné vločky a na jemno nastrouháme mrkev.
Hotovou čočku také rozmixujeme - pokud je směs na mixování moc tuhá, klidně můžeme přidat trošku vody, v níž se čočka vařila.
Čočkovou kaši, vločky, mrkev, olej a sůl smícháme a naolejovanou rukou vytvoříme osm delších "hadů", které položíme na vymazaný pečící papír na plech. Rukou válečky trošku zploštíme a obracečkou vytvoříme rýhy:
Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 30 minut.

Mezitím si připravíme špenát:
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme smažit na olej. Když cibule zezlátne, přisypeme mražený listový špenát, osolíme, opepříme a počkáme, až se rozpustí a vyvaří se veškerá voda. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a podáváme: 

4 komentáře:

  1. Vyzkoušeno... velká mňamka, moc nám s dcerou chutnalo , budeme dělat zase... do dcery nedostanu luštěniny jen tak, ale v této formě hravě :-) ... těsto jsem měla hustší, přidala jsem trošku teplé vody, a těch "hadů" jsem neměla 8, hodně se mi to lepilo, musela jsem mít dost naolejované ruce, pekla jsem na spodní a horní ohřev skoro 40 minut, nevím jestli jsem někde udělal chybu, ale v podstatě se povedlo, příště vychytám... výborné ! Těším se na další recepty, už jich od Vás dělám více , díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem moc ráda, že chutnalo :-) Určitě příště drobnosti vychytáte...možná se peklo déle proto, že bylo v těstě víc vody. Zkoušela jsem "hady" udělat na plech i igelitovým sáčkem s prostřiženou dírkou, ale moc se mi to neosvědčilo, vrátila jsem se zpět k uhňácávání naolejovanou rukou...je fakt, že se pracuje lépe s tužším těstem...

    OdpovědětVymazat