No jo, jenže, jak to udělat, když do nejbližšího obchodu je 12 kilometrů? To potom nezbývá, než otevřít znovu spížní skříň a koukat...a když zjistíte, že tam opravdu nic na zub není, tak prostě konat.
Tentokrát jsem improvizovala z toho, co na mě vykouklo a pak jen netrpělivě čekala, jestli výsledek bude držet pohromadě a jestli se to bude dát jíst. Musím říct, že dalo...A určitě jsem tyhle krekry nedělala naposledy. Pokud je chcete také vyzkoušet, připravte si:
1 hrnek hrachových vloček
2 lžíce máku
2 vrchovaté lžíce kukuřičné mouky
1 lžíci kukuřičného škrobu
1 rovnou lžičku soli
1 lžičku sušeného česneku
9 - 10 lžic oleje
9 - 10 lžic vody
Hrachové vločky vhodíme do mixéru a počkáme, až se z nich stane mouka. I v jednoduchém mixéru to jde snadno.
Vzniklou hrachovou mouku smícháme se vším ostatním a vyklopíme na arch pečícího papíru:
Válečkem rozválíme na placku o velikosti plechu. Silikonovým válečkem to jde snadno. Nemám vyzkoušené, jak se hmota rozvaluje s dřevěným, ale pokud by se na něj lepila, určitě vše půjde rozválet přes potravinovou fólii:
Výslednou placku rádýlkem rozkrájíme na čtverečky a přendáme i s pečícím papírem na plech:
No a potom už jen vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 25 - 30 minut. Opravdu je necháme v troubě minimálně těch 25 minut, teprve po téhle době ztratí typickou "hrachovou" chuť. Zkoušela jsem ochutnávat dřív, ale nebylo to ono.
No a když je upečeno, necháme trošku vychladnout a jen sesypeme z plechu - jde to dobře, krekry se nespékají:
Vyzkoušeno,skvělé zdravé mlsání,dělala jsem z Hrašky,
OdpovědětVymazatvyvalovala dřevěným válečkem,až se to začalo lepit,pomohla jsem si rukama,lehce jsem těsto roztlačila...
Díky za skvělé nápady,JanaD.