Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 30. října 2016

Mrkvovo-kukuřičný knedlík

Dnes jsme uvařila tofu guláš.Vaří se úplně stejně, jako ten z masa, jen místo masa se prostě dá nastrouhané uzené tofu. Další přísady můžete dát podle toho, co zrovna máte doma.
A nevěděla jsem, co k němu. Brambory mi k tomu tak nějak nešly...ke guláši je přece nejlepší knedlík, nebo chleba. Jenže chleba teprve kynul a běžné knedlíky nepřipadají v úvahu. Na bramborové jsem neměla uvařené brambory. Takže jsem chtěla vyzkoušet uvařit polentu a nechat jí ztuhnout. Ale samotná polenta...no, je taková nijaká. A navíc, vařit jí klasicky a čekat, jestli se v hrnci připálí, nebo ne? Nakonec jsem přípravu trošku inovovala a o výsledek se s vámi ráda dělím:
Kromě surovin potřebujete ještě tlakový hrnec, klasický pařák na knedlíky a nerezovou, nebo skleněnou misku, která se do hrnce vejde.

Suroviny:
200 g syrové mrkve
1 hrnek kukuřičné krupice
2 a půl hrnku vody
1 lžíce oleje
2 velké stroužky česneku
hrst zelené petrželové nati
1 rovná lžička soli
půl lžičky mletého pepře

Mrkev oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme s půl hrnkem vody a lžící oleje.
Přidáme hrnek kukuřičné krupice a zbylé dva hrnky vody, sůl a pepř.
Všechno dáme do nerezové misky.
Do tlakového hrnce nalejeme asi 5 cm vody, vložíme pařák na knedlíky, misku se směsí na něj postavíme a hrnec uzavřeme.
Od doby, kdy začne syčet, vaříme 15 minut a potom ještě počkáme, až pára samovolně unikne - cca 10 minut. Tak nám odpadne hlídání a míchání krupice na plotně, připálení je v tomhle případě nemožné :-)
Když máme hotovo, do uvařené kaše rychle vmícháme prolisovaný česnek a nasekanou petrželovou nať.
Vše vyklopíme na mikrotenovou fólii (používám rozstřižený větší mikrotenový sáček) a vytvarujeme do podoby knedlíku. Zabalíme jako bonbón, pořádně utáhneme a necháme ztuhnout - takhle na podzim stačí dát na půl hodiny za okno.
No a potom už jen stačí nakrájet jako normální knedlík:

Žádné komentáře:

Okomentovat