Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 16. prosince 2016

Sojové řízky

Občas doma používám sojové maso. Ale tentokrát jsem potřebovala k bramborovému salátu udělat "řízky" a ty mi ze sojového masa kvůli té konzistenci moc nejedou. Tak jsem přeskočila polotovar a sáhla rovnou ke zdroji - sojovým bobům a začala tvořit:

1 hrnek sojových bobů
4 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce würzlu (sušený zeleninový bujón)
4 větší stroužky česneku
ovesné vločky na zahuštění (cca půl hrnku)
kukuřičná strouhanka na obalení
olej na pečení

Sojové boby přes noc namočíme a druhý den propláchnuté uvaříme téměř doměkka (v tlakovém hrnci cca 30 minut).
Necháme trošku vychladnout a rozmixujeme (pokud je směs příliš tuhá, zředíme vodou z vaření tak, aby to mixér utáhl). 
Kaši smícháme s lahůdkovým droždím, würzlem (ten můžeme nahradit jakýmkoli oblíbeným kořením)
a česnekem. Zahustíme rozmixovanými ovesnými vločkami.
Vytvarujeme cca 6 - 8 řízků (záleží, jak velké je chceme) a obalíme je v kukuřičné strouhance. Dáme na pečící papír potřený olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů z každé strany cca 20 minut - do zezlátnutí.


Žádné komentáře:

Okomentovat