Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pondělí 9. ledna 2017

Čerstvý jogurtový sýr

Čerstvý jogurtový sýr dělám často. Nedávno jsem na webu zjistila, že se vlastně jmenuje labneh a původem je z Libanonu.
Většinou si ho vyrábím tak, že jen nechám přes noc překapat bílý smetanový jogurt. Pokud nemáte speciální plátěný sáček, poslouží úplně stejně papírový filtr do kávovaru. Ten jen dám do trychtýče, trychtýř posadím na sklenici a do filtru vyklopím velký bílý jogurt. Dám do lednice a do rána si toho nevšímám. A ráno tam na mě čeká jogurtový sýr a půl sklenice jogurtové syrovátky.
Syrovátku používám třeba místo vody do vaflí, do polévky...a sýr se jen trošku osolí a už se dá namazat a jíst jen tak.
Když máte chuť na něco pikantnějšího, tak se do něj dá prostě zamíchat koření - česnek, mletý kmín, všechny možné druhy bylinek - petrželka, pažitka, bazalka - čerstvé i sušené...
A pak už stačí jen namazat - v mém případě samozřejmě na vafle - tentokrát kukuřično-lněné:

1 komentář:

  1. Hmmh, sice pro mě mléčné výrobky nejsou moc vhodné, ale ten nápad s jogurtovým sýrem se mi moc líbí a ukládám si to do paměti. A oceňuji ten tip s filtrem. :-)

    OdpovědětVymazat