Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 16. února 2017

Brokolicová roláda

Tahle roláda má jednu velkou výhodu (kromě toho, že neobsahuje ani špetku mouky, samozřejmě). Je rychle upečená a neláme se, krásně se s ní pracuje (může se upéct i den předem, smotat a plnit až druhý den). Plnila jsem tvarohovou pomazánkou, ale dá se naplnit čímkoli, na co máte chuť.

Na těsto je potřeba:
250 g tvarohu
vrchovatý hrnek nakrájené brokolice
3 - 4 vejce (podle velikosti)
velká hrst zelené petrželky
sůl, pepř, muškátový květ

Brokolici chvilku povaříme v osolené vodě (jen do poloměkka, stačí max. 5 minut).
Mezitím si ušleháme sníh z bílků a špetky soli.
Hotovou brokolici scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme se zbylými přísadami. Ne na úplně jemnou kaši - spíše rozsekáme tak, aby zbyly kousky brokolice asi o velikosti rýže.
Hmotu vylijeme na pečící papír na plech a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme cca 25 - 30 minut - dokud nezačne povrch zlátnout. Po vytažení z trouby i s pečícím papírem smotáme. Po prochladnutí plníme náplní podle svého uvážení. Já jsem v tomhle případě použila odkapaný tvaroh, hrst sušených rajčat v oleji (lze nahradit lžící rajského protlaku, nebo půlkou červené kapie a 3 lžícemi oleje), bazalku, česnek a sůl.


Žádné komentáře:

Okomentovat