Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 9. února 2017

Zimní zelná smaženice

Pořád ze všech stran slyším, jak je zelenina v tuhle dobu drahá. Ale uvařit se dá i z té levné, české. Třeba taková zimní zelná smaženice.

Je na ní zapotřebí jen

půl menší, nebo čtvrt větší hlávky zelí
cibule
přepuštěné máslo nebo jakýkoliv jiný tuk na smažení
vejce
sůl, pepř, mletý kmín
pažitka nebo cibulová nať na posypání

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme smažit na přepuštěné máslo. Postupně, tak jak krájíme, přidáváme na pánev zelí. Počkáme, až začne obojí zlátnout, pak přisypeme mletý kmín a pepř, počkáme, až se kmín osmahne a začne vonět, osolíme a podlijeme pár lžícemi vody. Necháme pod pokličkou cca 5 minut dusit, pak přidáme rozšlehaná vejce a necháme je ztuhnout.


1 komentář:

  1. To vůbec není špatný nápad! A jednoduchý styl vaření je mi velmi blízký. :-)

    OdpovědětVymazat