Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 12. května 2017

Vafle z ječných krup

Když jsem přidávala recept na "nejjednodušší vafle na světě", netušila jsem, že to jde ještě jednoduššeji. Původní recept byl z pohanky, oleje a koření. Postupem času jsem zjistila, že to jde i bez oleje. Jen namočená pohanka, voda a koření. Tyhle vafle jsou nejlepší ihned po upečení, to jsou křehké jako oplatky, později zvlhnou, ale to jim neubírá na chuti.
No a dneska jsem vyzkoušela vafle další, místo pohanky jsem použila ječné kroupy. Nechala jsem je namočené přes  noc, rozmixovala s kořením (sušený česnek, pepř, sůl, provensálské koření) a s vodou.
Vody dávám tolik, aby těstíčko bylo řídké tak, že se samo v tenké vrstvě rozteče po plotýnce.
A za 8 minut ve vaflovači je hotovo:

4 komentáře:

  1. Člověče, kroupy, to je bomba! A co jáhly? (Podáš prst a sežere ti celou ruku). 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I jáhlové vafle dělám :-) Stačí si tady nahoře dát do lupy "vafle" a vyskočí všechny možné :-)

      Vymazat
  2. Vaflovač stále nemám, ale ty mě možná donutíš si ho koupit! 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potom ho nebudeš chtít dát z ruky :-) Já už ho ani neuklízím, mám ho na kuchyňské lince pořád :-) Když se nechce péct chleba, je to nejrychlejší řešení :-)

      Vymazat