Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 12. května 2017

Zeleninový salát s hlívou ústřičnou

Hlíva se rozhodla znovu zaplodit. Hlívový guláš nejde jíst donekonečna, tím spíš, když má člověk chuť na salát. Tak jsem jí vyzkoušela v zeleninovém salátu:

200 g hlívy ústřičné
200 g mrkve
200 g čínského zelí
1 lžíce sojové omáčky Tamari
1 lžička (případně lžíce) olivového oleje (záleží, jak moc ho máme rádi :-)   )
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř podle chuti

Nejprve si připravíme hlívu. Nakrájíme jí na větší kusy a ve vodě smíchané se lžící sojové omáčky jí uvaříme doměkka (cca 20 - 30 minut). Hotovou hlívu scedíme a dáme do mísy. Zatímco se hlíva vaří, podusíme v trošce vody 5 minut na kolečka nakrájenou mrkev. Zbylou vodu z mrkve nevyléváme, použijeme jí na zálivku - stačí tak půl decilitru tohoto mrkvového vývaru, přidáme citronovou šťávu a olivový olej, opepříme a trošku osolíme. Čínské zelí nakrájíme na menší kouky a smícháme s ostatními surovinami.
Můžeme podávat jako samostatné jídlo např s vaflí, nebo jako přílohu.


2 komentáře:

  1. To vypadá báječně! Až hlíva zase zaplodí, doporučují lahůdku: hlívové škvarky! https://paleosnadno.cz/recept/hlivove-skvarky/ Vyzkoušela jsem a nedají se přestat jíst!!!

    OdpovědětVymazat