Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pondělí 5. června 2017

Sírovec na kari

Původně jsem dneska vyrazila nasbírat květy černého bezu, abych je mohla zamíchat do omelety. Ale ze staré hrušky do daleka doslova zářil sírovec. Krásný mladý trs tohoto jedlého choroše (mladý sírovec je měkký, měl by do něj zajet nůž jak do másla, starý už není jedlý) Tak byl k obědu místo omelety sírovec na kari. 
Trs jsem rozdělila na menší kousky, očistila a nechala pět minut povařit ve vodě: 
Potom jsem ho scedila a nakrájela na nudličky. 
Na pánev jsem na přepuštěné máslo dala smažit nadrobno nakrájenou cibuli, přidala sírovec a za občasného míchámí počkala, až se osmaží a změkne. Potom stačí přisypat trošku kari koření, sůl, zalít kelímkem šlehačky a počkat, až vše zhoustne. 
Měla jsem s nízkosacharidovými vaflemi, ale je dobrý i s rýží:

2 komentáře:

  1. Hmmh, kam se tedy hrabou moje plevele! Sírovec jsem ještě nikdy nejedla. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho měla včera také poprvé :-) Vloni jsem se začala zajímat o to, co je to za houbu, která na stromech tak dodaleka svítí a až letos se mi poštěstilo ho najít jinde, než u silnice

    OdpovědětVymazat