Upozornění:

Všechny uvednené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 4. července 2017

Letní snídaně

Léto začalo. Pro mě začíná léto, když vyjdu ráno na zahradu a najdu tam téměř celou snídani. Když se zrovna "nenapasu" na černém rybízu či luscích zeleného hrášku, tak alespoň sklidím, vrátím se do kuchyně a za chvilku je snídaně na stole.
Dneska jsme našla kromě cukety a hromady zelené petrželky i první rajče. Tak šup s tím na talíř.

Dohromady na 1 porci potřebujeme:
1 menší cuketu (tahle měla cca 350 g)
1 rajče
hrst zelené petrželky
2 vejce
1 lžičku olivového a 1 lžíci dýňového oleje (samozřejmě výběru olejů se meze nekladou)
špetku chilli koření
sůl

A zapomněla jsem dodat - k tomu všemu potřebujeme kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem. Ta nám zaručí opravdu kvalitní výsledek.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na "trojúhelníčky". Na pánvi rozpálíme lžičku oleje a vsypeme na ní cuketu - pozor, nesolíme. Pokud bychom osolili, cuketa pustí vodu a změkne, ale neosmaží se. Za občasného promíchání necháme cuketu zezlátnout.
Poté promícháme s nasekanou petrželovou natí a pokapeme dýňovým olejem.
Teprve na talíři malinko osolíme.
Podáváme s volskými oky uvařenými v páře (před vařením posypeme chilli kořením a osolíme) a další zeleninou (v mém případě  s rajčetem):



Žádné komentáře:

Okomentovat