Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 27. srpna 2017

Bagetky z dýně hokaidó

Zpracovávám nejvíc to, co zrovna roste na zahrádce. A protože teď je sezóna dýní hokaidó, jsou i dnešní bagetky právě z nich. Dávka je na 4 malé bagetky.

Potřebujeme na ně:

250 g dýně hokaidó (neloupaná tvrdší část, měkkou část se semínky odstraníme)
50 g lněných semínek
20 g psyllia
4 bílky
1 lžička bezlepkového prášku do pečiva (s vinným kamenem)
1 lžička vinného octa
1 lžička kmínu
půl lžičky soli

Rozmixujeme lněné semínko spolu s psylliem. Smícháme se solí, práškem do pečiva a kmínem.
Přesypeme do mísy a do mixéru dáme dýni nakrájenou na kousky, bílky a ocet a rozmixujeme dohladka.
Všechno smícháme dohromady, necháme chvilku odstát a namočenou rukou vytvarujeme 4 bagetky, které pečeme na pečícím papíru v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Necháme je vychladnout na plechu, aby se nestrazily. Fotka je z přípravy svačiny do práce, aby bylo vidět, jaké jsou bagetky na řezu:




1 komentář:

  1. Bagety vypadají moc hezky. Já si v zimě pekla chléb z dýně a byl úžasný. Upéct dýňové bagetky mě hodně láká :) recept si určitě ukládám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat