Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 20. února 2018

Zelí zapečené s tempehem (à la šunkofleky)

Tak takhle to dopadá, když dostanete chuť na šunkofleky, ale fleky nesmíte a šunku nejíte...A co nakonec zjistíte? No přece, že tahle úprava vám chutná lépe, než originál.
Pokud chcete zdravou bezlepkovou vegetariánskou variantu vyzkoušet, stačí vám k tomu málo:

1 menší hlávka bílého zelí (cca 1 kg)
1 uzený tempeh (190g)
2 velké cibule
20 g přepuštěného másla
4 vejce
sůl, pepř a muškátový květ

Zelí rozkrájíme na čtvrtky a uvaříme v páře do poloměkka. Trvá to cca 20 minut. Než se zelí uvaří (nebo upaří?), nakrájíme na kostičky cibuli a tempeh. Osmažíme společně na přepuštěném másle (částí másla nejdříve vymažeme menší pekáček).
Uvařené zelí nakrájíme na čtverečky a v míse smícháme s osmaženou cibulí, tempehem, kořením a vejci. Vše pořádně promícháme a vysypeme na pekáček. Povrch uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 30 minut na horkovzduch. Podávat můžeme třeba s marinovanou červenou řepou (na tu najdeme recept zde:https://ceskyflexitarian.blogspot.com/2018/02/marinovana-cervena-repa.html  )

Žádné komentáře:

Okomentovat