Rajčata jsem omyla a nakrájela na poloviny. Množství bylo právě tolik, aby pokrylo dva pečící plechy (víc jich v troubě nemám).
Trošku jsem je osolila a šoupla na hodinu do trouby (na horkovzduch na 180 stupňů)
Po hodině jsem scedila vypečenou šťávu. Bylo jí celkem dost, tak jsem jí v krabičce dala do mrazáku, kde bude čekat na příležitost, až budu vařit zeleninovou polévku.
Rajčata jsem přemístila do vyšší misky a tyčovým mixérem rozmixovala na kaši, kterou jsem ještě propasírovala přes hrubší cedník. Výsledný protlak jsem naplnila do skleniček a v hrnci vystlaném utěrkou nechala 30 minut probublávat. No a bylo hotovo i bez zacákané kuchyně:
páni, děkuji za recept! :) rozhodně si to udělám, možná i s bazalkou jako omáčku na pizzu
OdpovědětVymazatV3ronika life
Moc děkuji, hned zítra zkusím.
OdpovědětVymazat