Dneska už se dají různé verze vegetariánských paštik a pomazánek koupit i hotové. Ale raději si je vyrábím doma. Třeba jen proto, že vyjdou na zlomek ceny těch kupovaných a jejich výroba není vůbec žádná věda. Z následující dávky je něco přes půl kila domácí paštiky.
250 g červených fazolí
8 lžic oleje (používám řepkový, ale každý může dát ten, který má nejraději)
1 vrchovatá lžička paštikového koření (buď kupovaného, nebo si můžeme namíchat také vlastní - recept najdete v záložce "kořenící směsi")
sůl
Fazole si přes noc namočíme a uvaříme doměkka. Scedíme je (vývar uchováme) a ještě horké rozmixujeme ručním mixérem s olejem, solí a kořením. Podle potřeby při mixování ještě ředíme vývarem.
No...a můžeme baštit. Mažeme buď na chleba, nebo třeba na plátky kedlubny...
Žádné komentáře:
Okomentovat